Xerrades

Divendres 7 d’abril – Xerrada sobre “Hàbits saludables”

El divendres 7 d’abril a les 17.00h. es realitzarà una xerrada sobre “Hàbits saludables” dins la setmana de la salut, a càrrec de la Dra. Teresa Checa i la Dra. Caterina Madroñal (Fundació tècnica i humanisme). Que portarà com a tema la importància de l’alimentació com a aprenentatge des de la infància.

Hi haurà cinefòrum pels petits, amb berenar inclòs i serveis de guarderia.

I sessió de Chi-Kung de 1/2 hora pels grans.

Divendres 7 d’abril a les 17.00h, a l’Escola del Mar.

 

Després d’haver realitzat la xerrada podem dir que les indicacions de les doctores ens van donar pautes i eines per elaborar els menús del menjador, per tal que la dreta sigui més equilibrada.

Acabada la conferència, i amb noticies que ens van arribant hem pogut reflexionar sobre el tema de l’alimentació, els hàbits saludables, els menjadors escolars, l’educació, entre altres aspectes.

Actualment, les xifres d’obesitat infantil són molt altes, Espanya és un dels països més coneguts per la dieta mediterrània, però ara mateix és també un amb la taxa d’obesitat infantil més alta. Per aquest motiu creiem interessant les diverses propostes sobre l’educació en la nutrició, ja que té un impacte en la millora dels hàbits saludables i educar en bons hàbits és clau per gaudir d’una bona alimentació i, per tant, una salut millor. Seria interessant poder incorporar formació sobre nutrició, per exemple, en aquest moment ens trobem amb una noticia com és la de la pujada de preus de les begudes ensucrades. Docs seria útil i recomanable parlar amb els infants d’aquest fet, quines han estat les causes, com per exemple, que cada vegada hi ha més gent amb diabetis o altres problemes cardiovasculars. També som de la idea que els infants han de tenir un paper actiu durant aquesta pedagogia de menjador escolar.

Per tot el que hem comentat anteriorment, creiem que és necessari que les escoles assumeixin el paper que tenen a l’hora de que els infants adquireixen hàbits saludables, igual que ho fan amb els hàbits d’higiene.

A continuació us deixem un seguit d’imatges per tal que pugueu veure com va anar.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *