Formació Menjador

El pati del menjador cuinat entre tots i totes

Des de Fundació Cercle vam organitzar unes jornades de formació amb els educadors i les educadores del menjador de l’escola del Mar.

A través de diverses dinàmiques vam reflexionar sobre els rols dels educadors, el funcionament del propi menjador, i com han de dissenyar-se les activitats perquè siguin més motivadores pels infants.

Vam poder comprendre millor la importancia del menjador com un espai educatiu, ja que els infants passen un 33% de les hores que estan a l’escola en aquest espai.

Abans o després de dinar, els infants es troben als diferents espais del pati el qual els ofereix diferents recursos per al joc lliure, autònom, de creixement personal, de convivència amb els companys. Per tant, els infants, utilitzen el pati com un espai per poder desenvolupar la seva autoestima, gestionar les emocions, aprendre a conèixer-se, establir relacions amb els companys, gestionar els conflictes, col·laborar, construir, etc. Però aquest espai cal saber-lo gestionar perquè sigui realment educatiu.

A les diverses sessions de formació vam poder conèixer què i com hem de gestionar, quins recursos o espais podem oferir, i la importància del treball en equip que hi ha d’haver entre monitors, entre altres aspectes que també hem de tenir en compte a l’hora de fer el pati un espai educatiu.

A partir de la formació es va decidir aplicar algun petit canvi que ens ha ajudat a millorar el dia a dia del menjador.

A continuació podeu veure algunes fotografies de la formació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *